973 627 607
Informació: 973 627 607
Assistència a pistes: 973 627 604
Oficines Centrals: 973 621 199

Actualitat 

Notícies

Treballadors d'Skipallars col·laboren en la retirada de dos vehicles abandonats a la Noguera Pallaresa

Data de la notícia: 26-10-2020
Compartir aquest esdeveniments
Tags: rius, Skipallars, Pallars, Pallars Sobirà, medi ambient

Diferents grups de voluntaris, recolzats pel cos de Bombers de la Generalitat, i coordinats per l'Associació Esportiva Pallars, han retirat aquest dissabte passat dos vehicles que feia anys que romanien abandonats a la llera de la Noguera Pallaresa. Aquesta acció s'ha emmarcat en la Iniciativa Rius, que pretén netejar diversos espais naturals de la comarca del Pallars Sobirà.

Aquesta acció de neteja s'ha realitzat a l'alçada dels pobles de Gerri de la Sal i Llavorsí. En primer lloc, els treballs s'han centrat a anar desmuntant els vehicles abandonats i, posteriorment, s'ha procedit a retirar les diferents peces.

 

La jornada ha comptat amb la visita del director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost. Tost ha destacat la importància que tenen aquestes iniciatives en l'estat mediambiental del país. El director de l'Agència de Residus de Catalunya ha afegit: "a casa nostra, la consciència mediambiental és una cosa que no fa tants anys que hi és, tot i que afortunadament cada cop en tenim més i ens apropem més als estàndards dels països europeus". Unes paraules en referència al fet que s'haguessin abandonat dos vehicles a la llera del riu.

 

En paral·lel, amb l'objectiu d'ajudar a la realització d'aquestes tasques, Endesa han aturat l'activitat a les centrals hidroelèctriques de Llavorsí i la Torrassa entre les 7 del matí i les 2 de la tarda. Un fet que, segons l'empresa, ha facilitat la realització dels treballs de neteja.

 

Aquesta edició ha estat una de les quatre jornades de neteja de rius que s'estan fent aquestes setmanes. De fet, un grup de 160 escolars de Sort van participar la setmana passada en una acció de neteja duta a terme en diferents trams dels rius Noguera Pallaresa, Noguera de Tor i Noguera de Cardós. Aquesta és la novena edició de la iniciativa, que, any rere any, ha aconseguit retirar centenars de quilos de brutícia i ferralla dels entorns dels rius. Concretament, l'any 2019 es van retirar més de 1.300 quilos de ferralla i brossa, segons han explicat des de l'entitat organitzadora. El dia 31 d'octubre es realitzarà una nova edició dels treballs de neteja. En cas d'estar interessat a participar-hi, la inscripció es pot gestionar a través de l'associació.

Treballadors d'Skipallars col·laboren en la retirada de dos vehicles abandonats a la Noguera Pallaresa
FGCALTRES WEBS D’FGC TURISME
Reservar a Port Ainé
Compra / recàrrega forfet
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.