973 62 11 99
Informació: 973 627 607
Hotel Port Ainé: 973 627 627
Reserves: 932 041 041

ca

Actualitat 

Notícies

Port Ainé inaugura el mirador sud del Pic de l’Orri

Data de la notícia: 17-12-2018
Compartir aquest esdeveniments
Tags: mirador, inauguració, visió 360, pirineus

La instal·lació permet obtenir una visió única de 360º del Pirineu i de les zones protegides del recentment creat Parc Pirinenc de les Tres Nacions

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, acompanyat del president del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Joan Ordi, i de l’alcalde Rialp, Gerard Sabarich, ha inaugurat avui del mirador sud del Pic de l’Orri, que a 2.439 metres d’altura és el sostre de l’estació d’esquí lleidatana.

 

El Pic o Torreta de l'Orri és el punt culminant del massís de l’Orri, completament aïllat i situat una mica més al sud que la resta de grans muntanyes del Pallars Sobirà i és una fenomenal talaia sobre l’Urgell, el Pallars i les muntanyes d’Andorra. El vessant nord del massís està ocupat per les estacions d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm i d'esquí alpí de Port Ainé. De fet, les pistes de Port Ainé arriben fins ben a prop del cim.

 

La instal·lació d’aquest mirador sud a la muntanya completa la informació dels cartells ja existents de les panoràmiques oest/nord i nord/est i permet obtenir una visió única de 360º del Pirineu i de les zones protegides del recentment creat Parc Pirinenc de les Tres Nacions, una iniciativa promoguda pels governs català, francès i andorrà per millorar la gestió i promoció d’una de les pàrees transfronterres protegides més extenses d’Europa, formada perl Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises (França), el Parc Natural de la Vall de Sorteny (Andorra) i el Parc Natural Comunal de les Valls del Camapedrosa (Andorra).

 

Amb aquesta actuació, FGC contribueix un cop més al foment de la biodiversitat promovent propostes educatives de lleure i de foment i sensibilització de la vessant pedagògica en matèria ambiental en totes les estacions de muntanya i ampliar així el coneixement de l’entorn natural.

 

Per a més informació: www.espotesqui.cat | www.portaine.cat | www.skipallars.cat.

 

 

Port Ainé inaugura el mirador sud del Pic de l’Orri
Altres webs de FGC
Reservar a Port Ainé
Compra / recàrrega forfet
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.