973 62 11 99
Informació: 973 627 607
Hotel Port Ainé: 973 627 627
Reserves: 932 041 041

ca

Actualitat 

Notícies

El Parc Natural de l'Alt Pirineu instal·la el mirador sud del Pic de l'Orri

Data de la notícia: 05-09-2018
Compartir aquest esdeveniments
Tags: Skipallars, Pallars, Espot, Port Ainé, Parc Natural de l'Alt Pirineu

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha finalitzat la instal·lació del mirador Sud del Pic de l’Orri, completant la informació dels cartells ja existents de les panoràmiques Oest/Nord i Nord/Est, així com obtenint una visió única de 360º del Pirineu i de les zones protegides del recent creat “Parc de les Tres Nacions”.

La situació d’aquest mirador correspon a una de les accions dintre de la iniciativa dels governs català, francès i andorrà de promocionar el recentment creat Parc de les Tres Nacions. Aquest parc unirà el Parc Natural de l'Alt Pirineu -entre el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell - amb un parc francès i dos d'andorrans.

La Pica d'Estats, amb 3.143 metres d'altura, serà el cim més alt del nou Parc Pirinenc de les Tres Nacions. Un parc que agrupa tres estats i més de 428.000 hectàrees. És una gran zona que per la seva riquesa natural fa anys que està protegida. No la travessa cap tipus d'infraestructura transfronterera, ni carreteres, ni vies de tren ni línies d'alta tensió, tractant-se d’aquesta manera, del tram de frontera més ben preservat de tot el Pirineu.

Hi destaca la presència de la sargantana pallaresa, endèmica de la zona. També hi ha poblacions de fauna pirinenca en perill d'extinció, l'almesquera, la perdiu blanca, el gall fer i l'os bru, així com l'herc, re introduït el 2014, i diverses races domèstiques indígenes, com ara l'ovella xisqueta, l'aranesa i tarasconesa, el cavall Castillonnais, el català pirinenc, i la vaca bruna, la pallaresa i la casta.

 

I precisament per això, per continuar protegint-la i promocionant-la, es crea aquest nou parc de grans dimensions, inèdit a Europa, que agrupa 158 municipis, 15 de catalans, dos d'andorrans i 141 de francesos.

El Parc Natural de l'Alt Pirineu instal·la el mirador sud del Pic de l'Orri
Altres webs de FGC
Reservar a Port Ainé
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.