973 62 11 99
Informació: 973 627 607
Hotel Port Ainé: 973 627 627
Reserves: 932 041 041

ca

Actualitat 

Notícies

500 voluntaris per cuidar els boscos catalans

Data de la notícia: 28-05-2019
Compartir aquest esdeveniments
Tags: boscos, voluntariat, natura, boscos catalunya, salvem els boscos, pirineus catalans, voluntariat forestal

El Projecte Boscos de Muntanya amplia un 60% les estades de voluntariat per afrontar els reptes mediambientals del Pirineu català. El públic jove s’incorpora a l’entitat, que ja suma
12 anys dedicada a la recuperació forestal

Des de fa 12 anys, el Projecte Boscos de Muntanya treballa per conscienciar la població sobre la importància de cuidar els boscos i per implicar la societat civil en l’acció directa a la muntanya.

“Vivim envoltats de boscos, són el nostre ecosistema i els hem de cuidar. Nosaltres els necessitem a ells, no ells a nosaltres”, afirma el fundador i director de l’entitat, Andreu González.
Col·laborant amb tots els actors del territori (tècnics, propietaris, experts, institucions i ramaders), el Projecte Boscos de Muntanya organitza estades a bosc d’una setmana per a adults de totes les edats i perfils. “Volem transmetre a la societat que cal actuar urgentment per conservar els nostres boscos i paisatges”, explica González, que té una llarga experiència internacional en la cura del patrimoni natural.


Un estiu als Pirineus

Les tres línies principals d’actuació de l’entitat són el manteniment del paisatge, clau per a la prevenció d’incendis forestals; tasques de bioenginyeria sostenible i de km 0 per fomentar l’ús de fusta local; i la tala d’arbres per millorar els boscos i l'hàbitat d'espècies en perill d'extinció com el gall fer.


En total seran 15 estades que tindran lloc entre juliol i setembre al Massís de l’Orri i Ginestarre (ambdós al Pallars Sobirà) i Espinavell (Ripollès), i no es requereixen coneixements previs, només entusiasme i esperit de cooperació. El Projecte Boscos de Muntanya busca arribar al mig miler de voluntaris per continuar desenvolupant el pla d’actuació forestal.

 

Inscriu-te a una estada a INSCRIPCIONS

500 voluntaris per cuidar els boscos catalans
Altres webs de FGC
Reservar a Port Ainé
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.