973 62 11 99
Informació: 973 627 607
Hotel Port Ainé: 973 627 627
Reserves: 932 041 041

ca

Actualitat 

Notícies

Espot celebra el seu cinquantè aniversari

Data de la notícia: 13-02-2017
Compartir aquest esdeveniments
Tags: 50è aniversari, Espot

Aquest cap de setmana s’han celebrat els actes commemoratius dels 50 anys de fundació de l’estació. Espot ha tingut aquest dissabte el rècord d’afluència de gent a l’estació, amb més de 2000 visitants.

L’estació d’Espot ha celebrat aquest cap de setmana els 50 anys de la seva fundació. Dissabte al vespre, 300 persones es van reunir a la cota 2000 de l’estació per participar a la baixada de torxes popular, que va acabar amb un espectacle de focs artificials i una xocolatada.

 

Per aquest diumenge, s’havia previst fer el descobriment del monòlit amb el logotip commemoratiu del cinquantè aniversari a la cota 2000 de l’estació. El fort vent, però, ha obligat a tancar les instal·lacions i a traslladar la resta d’actes –l’exposició fotogràfica i la presentació del vídeo– a l’Ajuntament d’Espot.

 

 

Espot, 50 anys d’història al Pallars Sobirà

 

El mes de gener de l’any 1967 es posava en marxa l’estació d’Alta Muntanya d’Espot, a l’àrea d’influència del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al Pallars Sobirà. Des de la seva fundació fins a dia d’avui ha estat un motor molt important de dinamització del turisme de muntanya al territori.

 

El compromís de Ferrocarrils de la Generalitat des que va començar a gestionar l’estació l’any 2011 ha estat el de seguir apostant per donar valor al territori del Pallars i fomentant-ne l’activitat. A dia d’avui, les estacions d’Espot i Port Ainé aporten gairebé 250 llocs de treball directes i indirectes.

 

En aquest sentit, el President de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó ha destacat aquest diumenge que la commemoració d’aquests 50 anys serveix per “agrair a tota aquella gent que ha fet possible, al llarg d’aquests anys, que avui dia aquesta estació estigui oberta, al servei del Pallars Sobirà i al servei de la gent”.

 

Ticó ha explicat que una de les principals apostes d’FGC per les estacions de muntanya és la desestacionalització. “El nostre repte és treballar dia a dia per aconseguir que l’estació d’Espot faci un servei públic els 365 dies l’any”.

“En aquests 50 anys tot ha evolucionat moltíssim, tant a nivell d’instal·lacions com d’equipament i les tècniques de tractament de la neu”, ha destacat Xavier Bigordà, director de Skipallars. Precisament, coincidint amb l’aniversari, aquest dissabte ha estat el dia de més afluència de tota la temporada a l’estació d’Espot, amb més de 2000 visitants.

Espot celebra el seu cinquantè aniversari
Altres webs de FGC
Reservar a Port Ainé
Compra / recàrrega forfet
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.